Щастинська територіальна громада

Луганська область, Щастинський район

10.10.2023 15:14

ЧОМУ ВАЖЛИВО ОНОВЛЮВАТИ ДАНІ В ТЦК

652e7fc27c09a__88070.png

Деякі військовозобов'язані українці, зважаючи на воєнний стан, побоюються йти до ТЦК та СП для оновлення даних. 

Як роз'яснили в Міністерстві оборони України , оновлення даних - звичайна процедура зі збору інформації до картотеки, яка не означає, що людина буде після цього мобілізована.

Також слід пам’ятати, що не всі мобілізовані – це люди, які виконують бойові завдання. Є потреба в усіх спеціальностях, але ключове завдання – це оновити дані, щоб держава належним чином цю інформацію мала у своєму розпорядженні. Крім того, оновлення даних не займе у людини багато часу та зусиль – потрібно зайти в один кабінет ТЦК з відповідним пакетом документів.

“Оновити дані — це наповнити картотеки територіальних центрів комплектування дуже важливою інформацією, яка в подальшому вже буде в нагоді для оповіщення громадян і здійснення мобілізації. Але хотів би підкреслити, що оновлення даних і мобілізація — це зовсім різні речі. Про поновлення даних в наших картотеках і базах ми повинні були думати ще в мирний час, а зараз - це виклик. Тому ця інформаційна кампанія має для оборони держави дуже велике значення, і якщо громадяни усвідомлять важливість оновлення військово-облікових даних ТЦК, це значно спростить систему роботи”, - наголошує начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Роман Горбач

У фоторепортажі зображено сучасних українських воїнів Збройних Сил України. Серед них: льотчик-штурмовик Повітряних Сил ЗСУ підполковник Ростислав Лазаренко, що за кількістю бойових вильотів (понад 360) перевершив Кожедуба, командувач підготовки Командування Сухопутних військ ЗСУ генерал-майор Віктор Ніколюк, пілот повітряних місій на "Азовсталь" та острів Зміїний Євген Соловйов, парамедикиня та волонтерка Юлія Паєвська («Тайра») та інші воїни.
Вони досвідчені захисники і захисниці, але передусім – люди з емоціями і відчуттями. Вони демонструють, що приборкати свій страх – реально, та спонукають українців до боротьби з ворогом.
 

 

88071.png 88072.png 88073.png 88074.png 88075.png 88076.png