Щастинська територіальна громада

Луганська область, Щастинський район

31.07.2023 19:55

Хорватія надала Україні €1 мільйон для розмінування земель

64f8317d911aa__хорватія.jpg

ДЖЕРЕЛО: https://www.wfp.org/news/croatia-supports-un-project-demine-and-release-productive-agricultural-land-ukraine

Уряд Хорватії у понеділок, 31 липня, виділив €1 мільйон Всесвітній продовольчій програмі (ВПП) ООН, аби допомогти Україні розмінувати сільськогосподарські землі.

«Ми високо цінуємо підтримку партнерів, які надають донорську та міжнародну технічну допомогу для проєктів із розмінування в Україні, зокрема Хорватії, яка має значний досвід у розмінуванні», - наголосила перша віцепрем’єрка-міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Угоду щодо надання допомоги підписали міністр закордонних справ Хорватії Гордан Грлич Радман та директор ВПП ООН в Україні Метью Холлінгворт за присутності Свириденко.

Зазначається, що внесок у розмірі €1 мільйон є найбільшим за всю історію пожертвувань Хорватії Всесвітній продовольчій програмі.

Кошти будуть спрямовані на підтримку спільного проєкту, який очолюватимуть ВПП ООН та Продовольча й сільськогосподарська організація Об’єднаних Націй разом із Швейцарським фондом демінування, зазначили в організації.

Згідно із заявою, проєкт спрямований на обстеження українських сільськогосподарських угідь на наявність мін та інших вибухових об’єктів, їх розмінування та безпечне відновлення виробництва продуктів харчування у сільських громадах.

У ВПП ООН додали, що роботи із розмінування вже проводяться у Харківській області, а також повідомили про плани розширення програми на Миколаївську та Херсонську області.

Як повідомляв Укрінформ, міжнародні партнери нададуть Україні $244 мільйони на розмінування.