Щастинська територіальна громада

Луганська область, Щастинський район

13.02.2024 13:50

Перший заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Олексій Смирнов ознайомився з роботою Координаційного центру надання допомоги ВПО Луганщини в м. Луцьк

65d348b05f81c__1.jpg

13 лютого 2024 року перший заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Олексій Смирнов ознайомився з роботою Координаційного центру надання допомоги ВПО Луганщини в м. Луцьк. У робочій поїздці взяла участь голова Щастинської РДА Тетяна Новікова.

Центр допомоги ВПО з Луганщини у Волинській області обслуговує 1280 наших земляків. Його діяльність забезпечує Щастинська міська військова адміністрація Щастинського району Луганської області. На постійній основі Координаційний центр надає гуманітарну допомогу від держави та інших донорів. Протягом 2023 року мешканці Луганської області отримували харчові набори від облдержадміністрації, гігієнічні набори, підгузки, постільні комплекти, матраци, комплекти посуду від міжнародних партнерів тощо. В хабі ведуть прийом спеціалісти Пенсійного фонду України, служби зайнятості, управління соціального захисту населення, ЦНАП, служби у справах дітей, житлово – комунального господарства, психолог, лікарі КНП «Щастинська міська лікарня», надаються соціальні та юридичні послуги, зокрема ветеранам та соціально вразливим категоріям.
Також Олексій Смирнов заслухав звіти начальника та заступника начальника Щастинської міської військової адміністрації за напрямками своєї діяльності у 2023 році. Про підсумки роботи також відзвітували начальниця фінансового управління, начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту, в.о. генерального директора КНП «Щастинська міська лікарня», директорка КУ "ЦНСП", начальники всіх відділів Щастинської міської військової адміністрації, головний спеціаліст з питань взаємодії з правоохоронними органами, мобілізаційної роботи та цивільного захисту. 

Було акцентовано увагу посадовців на першочергове завдання адміністрацій, а саме: підтримку мешканців Луганщини, які виїхали на підконтрольну Україні територію,через реалізацію програм соціального захисту населення, зокрема дітей позбавлених батьківської опіки. В тому числі було розглянуто питання виконання бюджету за 2023 рік, основні напрямки фінансування та реалізація запланованих програм. Олексій Смирнов відмитів високий рівень роботи адміністрації в цілому, зазначив, що питання забезпечення ВПО житлом, покращення умов їх проживання є вкрай важливим та актуальним, зокрема доручив Службі у справах дітей активувати роботу щодо забезпечення своїх підопічних житлом.

Координаційний центр надання допомоги ВПО з Луганщини Щастинської міської військової адміністрації Щастинського району Луганської області в м. Луцьк, розташований за адресою: м. Луцьк, проспект Президента Грушевського, 30, телефон – 050 576 42 70.

image_123650291-(25).jpg image_123650291-(29).jpg