Щастинська територіальна громада

Луганська область, Щастинський район

07.08.2023 18:08

Юлія Лапутіна спільно з четвертою Президенткою Хорватії Коліндою Грабар-Китарович відвідали будівництво Бородянського центру соціально-психологічної реабілітації

650868ef397c2__DSC_0063.jpg

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна спільно з четвертою Президенткою Хорватії (2015-2020 рр.) Коліндою Грабар-Китарович та Надзвичайним і Повноважним Послом Хорватії в Україні Аніцею Джамич відвідали місто Бородянка, що на Київщині, де ознайомилися з ходом будівництва сучасного реабілітаційного закладу “Бородянський центр соціально-психологічної реабілітації населення”.

 

Для колишньої Президентки Хорватії ветеранська політика є дуже близькою, адже її країна пройшла війну за незалежність у 1991-1995 роках, у якій взяло участь майже все доросле чоловіче населення. Тому Хорватія має значний досвід реінтеграції військових до мирного життя,  підтримки їхніх родин, а також роботи із постраждалим цивільним населенням.

Як результат плідної співпраці з Мінветеранів, Міністерство в справах хорватських захисників передало Україні перекладену українською мовою свою законодавчу базу щодо соціальної підтримки ветеранів і розвитку ветеранської політики в Хорватії. Тож хорватський досвід турботи про ветеранів став однією з кращих практик, застосованих для України.

Майбутній Бородянський центр соціально-психологічної реабілітації населення – флагманський проєкт Мінветеранів, активне будівництво якого ведеться за підтримки Уряду та партнерів Міністерства. Він постане на місці зруйнованого танковим влучанням російських окупантів Центру соціально-психологічної реабілітації населення, що належав до сфери управління Мінветеранів. Заклад забезпечуватиме надання комплексних послуг із психосоціального відновлення не лише ветеранам та їхнім сім’ям, а й постраждалому цивільному населенню. Пілотний проєкт на базі Бородянського центру передбачатиме сучасну модель соціально-психологічної реабілітації, а також надання юридичних, соціальних, інформаційних та інших послуг.

Повний матеріал за посиланням http://surl.li/kzwfb 

(за матеріалами Мінветранів України)