Щастинська територіальна громада

Луганська область, Щастинський район

22.07.2024 12:21

Альбом безбар'єрних рішень

f79959e7-6f3a-4608-8a33-fc0904d626b8.jpg

⚡️Альбом безбар'єрних рішень показує, як застосовувати цінності універсального дизайну та доступності на конкретних прикладах реальними рішеннями. 

✅Проєктувальникам не потрібно вивчати все людське різноманіття — у вступі до Альбому ми простими словами пояснюємо, які нюанси потрібно враховувати для різних людей, та як адаптувати простір для них.

👉Розділяємо рішення для нового будівництва та для наявного простору. Таким чином, з'явилась відповідна структура розділів:

🛠типові універсальні рішення – ідеальні рішення для нового будівництва
🛠типові адаптаційні рішення – вимушені рішення, якими мають користуватись у випадках адаптації наявного простору
🛠бар'єрні рішення – це наочні приклади небезпечних рішень з навколишнього простору . Вони ілюструють основні 🛠проблеми, визначені у «Дослідженні доступності міських просторів» 

❗️Після повномасштабного вторгнення росії в Україну ми Альбомом безбар'єрних рішень адаптовано до реалій воєнного часу. 

В оновленій версії ви знайдете рекомендації, які враховують безпекові потреби. Адже безбар'єрність під час війни – це не лише питання комфортного простору, зручного для всіх. Це й питання безпеки, створення умов для тих, хто тікає від війни, та реабілітації тих, хто повертається із зони бойових дій. Поранення, які отримують наші громадяни, можуть призвести до постійної чи тимчасової маломобільності. Вони всі заслуговують на мирне життя у своєму місті, яке має бути доступним та комфортним для них. 
✅Міста повинні приймати їх усіх, а не ставати перешкодами на їх шляху.

ДОКЛАНО ЧИТАЙТЕ ЗА ПОСИЛАННЯМ https://bcl.com.ua/albomrozdil1/

#тияк
#безбар_єрність