Щастинська територіальна громада

Луганська область, Щастинський район

02.07.2024 09:52

Засідання Робочої групи з громадської безпеки та відновлення Щастинської міської територіальної громади 27.06.2024

6684f60b666a4__2024-06-27.jpg

У четвер 27 червня, на черговому засіданні робочої групи з громадської безпеки та відновлення Щастинської міської територіальної громади обговорили необхідність оцінити дві мініініціативи: «Створення та облаштування інформаційно – консультативного центру «Батьківське щастя» на базі ДНЗ Зірочка» та « Цифровий простір Луганщини».

За результатами травневого засідання їх було відібрано з чотирьох озвучених ідей, як найбільш актуальні для ВПО громади. На початку червня 2024 керівники ініціативних груп подали свої проєкти в електронному вигляді до комісії Програми розвитку ООН(UNDP) в Україні.

Наступний етап – незалежне індивідуальне оцінювання проєктів членами робочої групи. Після цього комісія з розгляду ініціатив Програми розвитку ООН(UNDP) в Україні зможе прийняти рішення щодо фінансування.

«Головне в мініініціативі це соціальна згуртованість, - наголосив мобілізатор UNDP в Україні Павло АРТЬОМОВ. Проєкт має допомагати ВПО Щастинської міської громади та Луганської області в цілому адаптуватись та інтегруватись в приймаючі громади, тобто залучати до заходів як жителів Луганщини, так і місцевих жителів»

Також традиційно заслухали інформацію начальниці сектору протидії домашньому насильству відділу превенції. Тетяна Колеснікова розповіла про безпекову роботу поліції у Волинській області з ВПО Луганщини та місцевими жителями, а також проведені навчально-просвітницькі заходи щодо протидій домашньому насильству за проєктом «Побудуй нульову толерантність до насилля - подбай про власну безпеку!», який впроваджує ГО Агенція Місцевого Розвитку міста Щастя за технічного адміністрування ІСАР Єднання та сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту«EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні», фінансової підтримки Урядів Данії та Королівства Нідерландів.

Лія ШИРКІНА, начальниця відділу соціального захисту населення адміністрації, розповіла про допомогу, яку отримують жителі Щастинської міської громади, що знаходяться в скрутних життєвих обставинах. Вже більш ніж 1400 осіб мали змогу покращити свої побутові умови та стан здоров'я завдяки соціальній підтримці, а 70 школярів нашої громади відпочити в мальовничому таборі на Івано-Франківщині.

Щастинська міська адміністрація висловлює щиру подяку UNDP в Україні за плідну співпрацю, виявлену довіру та всебічну підтримку!

#Мережаробочихгруп #Мережа