Щастинська територіальна громада

Луганська область, Щастинський район

07.05.2024 14:44

Засідання Робочої групи з громадської безпеки та відновлення Щастинської міської територіальної громади 03.05.2024

663a142111bd4__photo_2024-05-03_11-05-31.jpg

3 травня 2024, за участі представників/-ниць громадськості, поліції та ДСНС, співробітників/-ниць Щастинської міської  адміністрації, провели чергове засідання робочої групи з громадської безпеки та відновлення Щастинської міської територіальної громади.

З першого питання порядку денного слухали Тетяну Колеснікову, начальницю сектору протидії домашньому насильству відділу превенції, яка поінформувала членів робочої групи про безпекову роботу поліції з ВПО Луганщини та місцевими жителями Волині, а також проведені навчально-просвітницькі заходи щодо протидій домашньому насильству (в змішаному форматі) з початку 2024 року.

Далі, представники/-ниці громадських організацій та ініціативних груп Щастинської міської  громади, представили свої ідеї на мініініціативи, з метою подальшого їх подання на розгляд комісії Програми розвитку ООН(UNDP)  в Україні. Планується обговорити наступні проєкти:

  • створення простору для дітей та батьків, де  будуть проводитись адаптуючі, психологічно-розвантажувальні заходи (як для ВПО Луганщини, так і для місцевих жителів приймаючих громад) у змішаному форматі;
  • створення простору для людей старшого віку 60+  для підвищення комп’ютерної грамотності, спілкування, отримання доступу до державних онлайн-сервісів тощо;
  • створення навчально-розважального осередку для дітей ВПО Луганщини з метою їх інтеграції в приймаючі громади, історично-патріотичного навчання, зміцнення ментального здоров’я та налагодження комунікацій із місцевими дітьми;
  • облаштування місця для надання послуг із пошиття одягу для ВПО вразливих категорій, творчих колективів, шелтерів, лікарень тощо.

Вікторія Гаруст представила присутнім учасникам та учасницям засідання звіт щодо участі членів робочої групи в заходах за 4 місяці 2024 року, зокрема з гендерного рівноправ’я, ветеранської політики, цифровізації, удосконалення роботи закладів освіти та охорони здоров’я, відновлення та розвитку громад.

Підсумовуючи засідання, вирішили до наступного засідання, яке відбудеться орієнтовно в двадцятих числах червня, провести рейтингування проєктних ідей для мініініціатив та передати їх на розгляд комісії UNDP.

Щастинська міська адміністрація висловлює щиру подяку UNDP в Україні за плідну співпрацю, виявлену довіру та всебічну підтримку!

 

#Мережаробочихгруп #Мережа