Щастинська територіальна громада

Луганська область, Щастинський район

30.04.2024 14:14

Локальний захід осередку Мережі робочих груп у Луганській області для ВПО з числа жителів Луганської області

66320891a5989__photo_2_2024-04-30_12-23-17.jpg

25 квітня в Луцьку провели локальний захід осередку Мережі робочих груп у Луганській області для ВПО з числа жителів Луганської області, які тимчасово перебувають у Волинській області.
Підняли тему щодо важливості постулатів Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» зокрема в аспекті гендерного рівноправ’я, протидії домашньому та сексуальному насильству. 
В умовах переселення на фоні війни багато наших співвітчизників/-ниць знаходяться в стані пригніченості, непевності в майбутньому, невизначеності в подальших діях. Тому вкрай важливо збиратись разом з місцевими жителями, обговорювати наболіле, радитись та допомагати один одному. 
Завдяки минулорічному проєкту «Моя сім’я без насильства», який фінансувався Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні, працівницю відділу превенції з міста Щастя, Тетяну Колеснікову, тепер добре знають і волиняни. «Вона відповідальна, активна, дуже привітлива та завжди посміхається, тому ми з радістю долучились до зустрічі, ділились разом зі щасницями своїми думками, тривогами, проблемами», – каже місцева жителька, пані Людмила. 
На тренінгу присутні дізнались про основні кроки, прописані в Резолюції: як створити умови для забезпечення рівної участі жінок і чоловіків у подоланні конфліктів; встановленні миру; у процесах відновлення; протидії безпековим викликам та насильству за ознакою статі/пов’язаному з конфліктом. 
«Не має значення, на скільки сильний кривдник! Необхідно не здаватись. Коло домашнього насильства може розірвати тільки людина, яка його переживає. І будьте впевнені – поліція та судді у цьому питанні на вашій стороні», — говорить Тетяна, начальниця сектору протидії домашньому насильству відділу превенції Національної поліції України.
Учасники/-ці заходу прийшли висновку, що необхідно об’єднуватись в ініціативну групу (як ВПО Луганщини, так і місцевим жителям) для взаємодопомоги та підтримки одне одного в цей нелегкий час, а головне – з метою спільної участі у проєктах, направлених на підтримку ВПО.
Після заходу, всі охочі індивідуально спілкувались із Тетяною, ставили запитання, які не давали спокою, але які не наважувались озвучити раніше, отримували відповіді та практичні поради.

Висловлюємо подяку Волинській обласній бібліотеці для юнацтва за надання простору та обладнання для проведення заходу.

Захід проведено в межах проєкту «Підтримка діяльності Мережі робочих груп з громадської безпеки та соціальної згуртованості Луганської області в умовах викликів та загроз, спричинених військовою агресією», який реалізує ГС «Асоціація ОГС Луганської області» за сприяння Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні в межах проєкту «EU4Recovery — Розширення можливостей громад в Україні» (EU4Recovery) за фінансової підтримки Європейського Союзу.

#Мережаробочихгруп #Мережа
Фото: Оксана Алексєєнко/відділ інформаційної політики ЩМВА

photo_1_2024-04-30_12-23-17.jpg photo_3_2024-04-30_12-23-17.jpg photo_4_2024-04-30_12-23-17.jpg photo_5_2024-04-30_12-23-17.jpg